kruipruimte isolatie isodekens

Duurzame kruipruimte isolatie

DUURZAAM ISOLEREN MET ISODEKENS®

Isodekens® is een zeer duurzame oplossing voor het isoleren van uw kruipruimte. De Isodekens® worden door ons zelf geproduceerd in Veendam door speciaal ontwikkelde duurzame machines. De plastic binnen- en buiten zak van de Isodekens® zijn gemaakt van gerecycled materiaal.  

In het binnenelement van de Isodekens® zit een isolatiemateriaal op basis van Ecose.

WAT IS ECOSE?

Ecose is een product dat wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen en wordt in de productie gebruikt als bindmiddel voor het minerale isolatiemateriaal. De plantaardige grondstoffen worden in het productieproces omgezet tot een zeer stevig en homogeen bindmiddel. Voorheen was deze bindmiddel gebaseerd op grondstoffen zoals aardolie en andere chemische middelen.

DE VOORDELEN VAN ISODEKENS® MET ECOSE TECHNOLOGIE?

Er zijn veel voordelen aan het isoleren met Isodekens®. Naast het duurzame proces hebben Isodekens® de onderstaande voordelen:

Kortom: Isodekens® is vriendelijk voor mens en milieu.

Isodekens® zijn uniek


Isodekens® zijn een soort plastic zakken waar isolatiemateriaal aan toegevoegd is. Beschouw het als een soort luchtbed gevuld met isolatiemateriaal. Aan ieder element zit een overlap van circa 30cm, door deze overlap kan het systeem overlappend worden aangebracht. Isodekens® worden tegen de buitenfunderingsmuren aangezet en overlappend op de bodem van de kruipruimte neergelegd.

Doordat het systeem overlappend wordt aangebracht, zal dit de volledige bodem afsluiten. Een groot voordeel hiervan is dat het vocht dat uit de bodem van de kruipruimte komt onder de Isodekens® zal blijven. Hierdoor zal de relatieve vochtigheid (Rv) in de woning dalen. Omdat verdamping van vocht energie (warmte) vereist zal indien de verdamping van vocht kleiner wordt ook minder warmte voor deze verdamping nodig zijn; dit levert eveneens een vermindering van het warmteverlies op.

Het komt er dus op neer dat een geïsoleerde vloer warmtetransport naar de ondergrond (begane grond vloer) vermindert. Het kost dus minder energie om uw woonkamer, keuken en/of hal warm te krijgen, zo kunt u dus met behulp van Isodekens® kruipruimte isolatie een hoop energiekosten besparen.

Ook zelf uw kruipruimte isoleren? Bestel Isodekens online.