bw-logo

FAQ

Meest gestelde vragen

Heeft u vragen? Vind hier antwoorden op de meest gestelde vragen

Wanneer kunnen de Isodekens® worden toe gepast?
Wanneer kunnen de Isodekens® worden toe gepast?

Isodekens® kunnen worden toegepast als de kruipruimte hoger is dan 45 cm en er een kruipluik aanwezig is van circa 40cm x 40cm. Isodekens® zijn zowel bij houten vloeren als betonnen vloeren een effectief isolatieproduct. In de praktijk blijkt de werking van de Isodekens® bij een houten begane grondvloer sneller merkbaar te zijn dan bij een betonnen begane grondvloer. Dit komt doordat de thermische geleidbaarheid van hout is namelijk lager is dan die van beton. Het komt er dus op neer dat de warmtedoorgangscoëfficiënt van beton hoger is dan dat van hout.

Blijft de kruipruimte toegankelijk met Isodekens®?
Blijft de kruipruimte toegankelijk met Isodekens®?

Door uw kruipruimte te isoleren met Isodekens® blijft uw kruipruimte ten alle tijden begaanbaar voor eventuele reparaties of het aanleggen van kabels. U kunt rustig over de Isodekens® heen kruipen en eventueel indien het echt noodzakelijk is de Isodekens® verschuiven. Echter dienen de Isodekens® ten alle tijden op de zelfde plek weer te worden terug gelegd.

Wat is de levensduur van Isodekens®?
Wat is de levensduur van Isodekens®?

De Isodekens® hebben een eeuwige levensduur en door de unieke samenstelling van binnen en buiten element blijven de Isodekens® bij normale omstandigheden ten alle tijden zijn isolatiewaarde behouden. De Isodekens® zijn ongevoelig voor schimmels, vocht en behoudt zijn structuur.

Wat is de werking van de Isodekens®?
Wat is de werking van de Isodekens®?

Isodekens® worden tegen de buitenfunderingsmuren bevestigd en overlappend op de bodem van de kruipruimte neergelegd. Doordat het systeem overlappend wordt aangebracht, zal dit de volledige bodem afsluiten. Een groot voordeel hiervan is dat het vocht dat uit de bodem van de kruipruimte komt onder de Isodekens® zal blijven. Hierdoor zal de relatieve vochtigheid (Rv) in de woning dalen. Omdat verdamping van vocht energie (warmte) vereist zal indien de verdamping van vocht kleiner wordt ook minder warmte voor deze verdamping nodig zijn; dit levert eveneens een vermindering van het warmteverlies op. Het komt er dus op neer dat een geïsoleerde vloer warmtetransport naar de ondergrond (begane grondvloer) vermindert. Het kost dus minder energie om uw woonkamer, keuken en/of hal warm te krijgen, zo kunt u dus met behulp van Isodekens® kruipruimte isolatie een hoop energiekosten besparen.

Hoeveel kan ik jaarlijks besparen met Isodekens®?
Hoeveel kan ik jaarlijks besparen met Isodekens®?

Hoeveel u kunt besparen op uw energierekening is geheel afhankelijk van uw eigen leven behoeftes. Verder heeft het weer een grote invloed op de kosten besparing. Een lange, koude winter heeft vanzelfsprekend een negatieve invloed op uw energieverbruik. Gemiddeld kunt u bij het toepassen van Isodekens® rekenen op een besparing van 8 kubieke meter gas per geïsoleerde vierkante meter per jaar.

In welk land worden de Isodekens® geproduceerd?
In welk land worden de Isodekens® geproduceerd?

Isodekens® worden volledig in Nederland geproduceerd. De verschillende elementen worden bij ons op de werkplaats afgeleverd. Vervolgens worden de elementen door speciaal ontwikkelde machine door ons afgewerkt tot Isodekens®

Moeten er (extra) ventilatieroosters worden aangebracht bij het toepassen van de Isodekens®?
Moeten er (extra) ventilatieroosters worden aangebracht bij het toepassen van de Isodekens®?

Bij het toepassen van de Isodekens® zal het klimaat van de luchtlaag tussen het materiaal en de onderzijde van de vloer droger worden, waardoor extra ventilatie alleen maar een negatieve invloed heeft op de werking. Bij vloerisolatie waarbij er materiaal tegen de onderzijde van de vloer wordt aangebracht zal de kierdichtheid van de vloer verbeteren waardoor evenwel het klimaat in de kruipruimte natter kan worden. In dergelijke situaties is het vaak wel wenselijk de ventilatie te verbeteren.

Waar worden de Isodekens® van gemaakt?
Lorem ipsum dolor sit amet of Lorem Ipsum?

De Isodekens® bestaan uit een kunststof binnenzak op basis van polyethyleen gevuld met hoogwaardig isolatiemateriaal speciaal ontwikkeld voor Isodekens® en een kunststof buitenzak op basis van polyethyleen met daar aan één lengte en één breedte een overlap van circa 30cm.Hoe kan ik zien dat de Isodekens® zijn geleverd ?Isodekens® zijn te herken aan de groene kleur buitenzak. Op deze buitenzak staat de opdruk Isodekens.nl® Verder is het van belang dat u de Isodekens® bij een van de gespecialiseerde dealers koopt.

Waarom beschikken de niet over Isodekens® een KOMO-procescertificaat?
Waarom beschikken de niet over Isodekens® een KOMO-procescertificaat?

Om in aanmerking te komen voor KOMO-certificering moeten er een nationale BRL (BeoordelingsRichtLijn) en een URL (UitvoeringsRichtLijn) zijn opgesteld door de Commissie van Deskundigen Na-Isolatie. Voor bodemisolatie, waar de Isodekens® officieel onder vallen, bestaat geen BRL en URL. De Isodekens® voldoen wel aan de ISSO gelijkwaardigheidsverklaring. Hiermee zijn de isolatiewaardes van de Isodekens® opgenomen in een databank die mag gebruikt worden voor het afgeven van een energielabel.

Wat is het verschil tussen Isodekens® en andere isolatiematerialen?
Wat is het verschil tussen Isodekens® en andere isolatiematerialen?

Het grote verschil met andere kruipruimte isolatiematerialen is de unieke samenstelling van de Isodekens®. Door die unieke samenstelling behalen de Isodekens® één van de hoogste isolatiewaardes voor het isoleren van kruipruimtes. Voor het aanbrengen van de Isodekens® zijn geen speciale machines verreist in tegenstelling tot andere kruipruimte isolatie producten. De Isodekens® zijn vrij simpel te bevestigen op de bodem van de vloer en rechtop tegen de buitenfunderingsmuren.

Werken de Isodekens® ook bij een geventileerde kruipruimte?
Werken de Isodekens® ook bij een geventileerde kruipruimte?

Bij het bepalen van de isolatiewaarde van de Isodekens® is er rekening gehouden met een geventileerde luchtlaag tussen het isolatiemateriaal en de onderzijde van de vloer. In de praktijk komt het zelden voor dat de aanwezige ventilatie gelijk of groter is dan de waarde die is meegenomen in de berekening.

Hoe worden de isolatiewaarden bepaald van de Isodekens®?
Hoe worden de isolatiewaarden bepaald van de Isodekens®?

TNO heeft de isolatiewaardes van de Isodekens® berekend met de rekenmethode van de landelijk vastgelegde norm NPR 2068. De isolatiewaardes uit de rapportages van TNO zijn op hun beurt weer gecontroleerd door de ISSO. De Isodekens® zijn hierdoor opgenomen in de ISSO databank met een gecontroleerde kwaliteitsverklaring. Hiermee voldoen de Isodekens® officieel aan alle eisen om te mogen worden meegenomen in de berekening van de isolatiewaarde(n), voor bijvoorbeeld een geldig energie label voor uw woning.

Kan ik zelf Isodekens® plaatsen?
Kan ik zelf Isodekens® plaatsen?

Zeker! Het is echt heel makkelijk. Het is wel beter om met 2 personen te zijn, zodat één van de twee de Isodekens aan kan geven vanaf boven het kruipluik. Verder is het makkelijk om verlichting te hebben in de kruipruimte.

Hoeveel tijd heb ik nodig om de Isodekens® te plaatsen?
Lorem ipsum dolor sit amet of Lorem Ipsum?

Dit is afhankelijk van de grootte van de kruipruimte. Een gemiddelde woning kan binnen 1,5uur geïsoleerd worden met 2 personen.

Heb ik gereedschap op lijm nodig om Isodekens te plaatsen?
Heb ik gereedschap op lijm nodig om Isodekens te plaatsen?

Nee, er is werkelijk niets anders nodig dan alleen de isodekens zelf. Wat wel handig is, is een goede verlichte ruimte zodat u kan zien waar u de dekens plaatst.

Hoe worden Isodekens geleverd?
Hoe worden Isodekens geleverd?

Isodekens worden geleverd zoals ze ook geplaatst worden. Er zit niet nog een extra verpakking omheen. U heeft dus geen extra (onnodig) afval.

Kunnen Isodekens bij mij thuis bezorgd worden?
Kunnen Isodekens bij mij thuis bezorgd worden?

Zeker! Wij bezorgen via een koerier bij u thuis aan de deur. U kan zelf de Isodekens bestellen via de officiële Isodekens webshop, Klik hier om gelijk te bestellen. U kan er ook voor kiezen om de Isodekens te laten plaatsen door een dealer. De dealer verzorgt dan het vervoer.

Ook zelf uw kruipruimte isoleren? Bestel Isodekens online.