kruipruimte isolatie isodekens

ISSO Certificaat

ISSO Certificaat voor Isodekers®

Isodekens hebben een officieel certificaat verkregen door het ´Bureau Controle en Registratie Gelijkwaardigheid

Zie hieronder het certificaat, het is overigens ook mogelijk het als .PDF bestand te downloaden van de website van de uigever (bcrg.nl) (download ISSO certificaat)

Isodekens® zijn uniek


Isodekens® zijn een soort plastic zakken waar isolatiemateriaal aan toegevoegd is. Beschouw het als een soort luchtbed gevuld met isolatiemateriaal. Aan ieder element zit een overlap van circa 30cm, door deze overlap kan het systeem overlappend worden aangebracht. Isodekens® worden tegen de buitenfunderingsmuren aangezet en overlappend op de bodem van de kruipruimte neergelegd.

Doordat het systeem overlappend wordt aangebracht, zal dit de volledige bodem afsluiten. Een groot voordeel hiervan is dat het vocht dat uit de bodem van de kruipruimte komt onder de Isodekens® zal blijven. Hierdoor zal de relatieve vochtigheid (Rv) in de woning dalen. Omdat verdamping van vocht energie (warmte) vereist zal indien de verdamping van vocht kleiner wordt ook minder warmte voor deze verdamping nodig zijn; dit levert eveneens een vermindering van het warmteverlies op.

Het komt er dus op neer dat een geïsoleerde vloer warmtetransport naar de ondergrond (begane grond vloer) vermindert. Het kost dus minder energie om uw woonkamer, keuken en/of hal warm te krijgen, zo kunt u dus met behulp van Isodekens® kruipruimte isolatie een hoop energiekosten besparen.

Ook zelf uw kruipruimte isoleren? Bestel Isodekens online.