kruipruimte isolatie isodekens

Plaatsen van Isodekens

Stap 1 - De voorbereiding

Zorg ervoor dat u met twee personen bent: één in de kruipruimte om de Isodekens® te leggen en een ander om ze aan te geven vanaf de begane grond. De persoon in de kruipruimte begint met het leggen van Isodekens® in de hoek die het verst van het kruipluik is verwijderd.

Stap 2 - Positie van de Isodekens

Elke Isodeken® heeft een overlapgedeelte van circa 30 cm aan de korte en de lange zijde. De Isodekens® dienen overlappend te worden gelegd, zodat de bodem volledig wordt bedekt. Houd er bij het leggen dus rekening mee dat u de volgende Isodeken® over dit overlapgedeelte dient te leggen. De strakke aansluiting houdt lucht tegen en zorgt voor een perfecte isolatiewerking.

Situatie 1. Verticale Isodekens® tegen muur gelegd

Stap 3 - Isoleren van de buitenfunderingsmuren

Eerst dienen de Isodekens® tegen de buiten-funderingsmuren te worden gelegd. De buiten-funderingsmuren zijn de muren die grenzen aan de straat- of tuinkant. Een funderingsmuur die niet grenst aan de buitenkant is dus géén buiten-funderingsmuur. Deze hoeft u niet te bedekken met Isodekens®.HANDLEIDINGSituatie 1. Verticale Isodekens® tegen muur gelegdHOE PLAATST U DE ISODEKENS®?Het plaatsen van Isodekens® is door middel van onderstaande stappen eenvoudig uit te voeren. Met deze stappen heeft u uw kruipruimte binnen korte tijd optimaal geïsoleerd.

  

Is uw kruipruimte hoger dan 50 centimeter? Dan legt u de Isodekens® verticaal, met de korte zijde op de bodem en de lange zijde tegen de zijwand (zie afbeelding hiernaast).

Situatie 2. Horizontale Isodekens® tegen muur gelegd

Is de hoogte van uw kruipruimte 50 centimeter of lager? Dan legt u de Isodekens® horizontaal, met de lange zijde op de bodem en de korte zijde tegen de zijwand (zie afbeelding hiernaast).

Stap 4 - Legwijze op bodem bepalen

Zodra alle buitenfunderingsmuren zijn bedekt, kan de bodem worden geïsoleerd. Begin in een hoek, bij de Isodeken® waarvan het overlapgedeelte nog niet is bedekt. Dit is waarschijnlijk de Isodeken® waarmee u bent geëindigd. Afhankelijk van de vorm van uw kruipruimte legt u de Isodekens® in de lengte of in de breedte. Isodekens® helpt u graag de juiste legwijze te bepalen.

Optie 1. Horizontale Isodekens® tegen muur gelegd
Optie 2. Verticale Isodekens® tegen muur gelegd

Stap 5 - Het isoleren van de bodem

U legt de Isodekens® naast elkaar, met circa 30 cm overlap op het overlapgedeelte. Zodra de gehele bodem is bedekt, is uw woning optimaal geïsoleerd.Met Isodekens® zijn warmteverlies en vocht verleden tijd. U geniet van een aangenaam wooncomfort en bespaart bovendien op uw energiekosten!

Ook zelf uw kruipruimte isoleren? Bestel Isodekens online.