kruipruimte isolatie isodekens

Specificaties

Systeemopbouw:

De Isodekens® worden op de bodem van de kruipruimte geplaatst. Aan één lengte zijde en één breedte zijde van de Isodeken® bevind zich een overlap van circa 30cm. Op deze overlappen wordt de volgende Isodeken® geplaatst. Dit proces wordt herhaald tot aan de funderingsmuren. Vervolgens worden de Isodekens®  tegen de buitenfunderingsmuren aangezet. Mochten de Isodekens®  niet uit zichzelf omhoog blijven staan, dan worden de Isodekens®  bevestigd door middel van pluggen of speciale montagekit.

Materiaal:

De Isodekens® bestaan uit een kunststof binnenzak op basis van polyethyleen gevuld met hoogwaardig isolatiemateriaal speciaal ontwikkeld voor Isodekens® en een kunststof buitenzak op basis van polyethyleen met daar aan één lengte zijde en één breedte zijde een overlap van circa 30cm.

Fabricagemethode:

Het binnen- en buitenelement van kunststoffolie wordt verkregen door middel van een blaasextrusie-procédé. Het speciale hoogwaardige isolatiemateriaal wordt gemaakt door verhitting van (ca. 40%) glasscherven en (ca. 60%) calciumcarbonaat, siliciumdioxide en natriumcarbonaat. De vezels die in het productieproces ontstaan, worden gebonden met een bindmiddel. Al deze werkzaamheden worden in Nederland uitgevoerd.

Vorm:

Langwerpige elementen met één overlap in breedte- en lengterichting.

Afmetingen:

Ieder element is circa 100cm breed. De elementen worden in diverse lengten geleverd.

Gewicht:

De Isodekens® wegen circa 750gr per m2 afhankelijk van het type Isodeken®.

Oppervlaktestructuur:

Glad, voorzien van de opdruk Isodekens.nl®.

Kleur:

Type D: Groen, transparant met opdruk "Type D"

Productsterkte:

De elementen zullen ten alle tijden flexibel blijven.

Treksterkte:

kunsstoffolie 13 - 20 N / mm2.

Brandvoortplanting:

A-classificatie volgens EN 13501-1.

Diffusie gassen vloeistoffen, vaste stoffen:

De elementen zijn vrijwel dampdicht. Diffusieweerstandsgetal heeft in wezen betrekking op de kunststoffolie µ > 9000.

Bestandheid: 

De elementen zijn bestand tegen invloed van vocht, schimmels en humuszuren.

Thermische eigenschappengeleiding: 

Warmtegeleidingcoëfficiënt (l) van de Isodekens® 0,032 W / (m. K).

Toepasbaarheid en bruikbaarheid functioneel: 

Isodekens® zijn toepasbaar in kruipruimten van bestaande en nieuwe woningen en gebouwen, in situaties waar vochtproblemen in de kruipruimte te verwachten zijn of voorkomen moeten worden. Door een samenspel van isolerende en dampremmende eigenschappen worden de waterdampproductie en de toevoer vanuit de bodem geremd, zodat er een lagere dampspanning in de kruipruimte ontstaat, die nagenoeg gelijk is aan die in de woonruimte. Hierdoor zal er geen vochttransport meer plaatsvinden via de vloer naar de woning. De isolerende eigenschappen beperken het warmteverlies door de vloer, waardoor besparing op energiekosten mogelijk is.

Bruikbaarheid economisch: 

Het systeem is snel aan te brengen. Het isolatiemateriaal is gelijkmatig verdeeld en isoleert de gehele kruipruimte. Bij reparaties aan de in de kruipruimte aanwezige leidingen kan er over de Isodekens®-elementen gekropen worden en eventueel waar nodig opzij worden geschoven en weer op de plaats worden teruggelegd.

Transport: 

Door Isodekens®-systeemverwerkers uitgeruste auto's.

Voorbereiding:

Indien nodig de vloer egaliseren en puin ruimen.

Verwerking:

De elementen worden overlappend op de bodem van de kruipruimte gelegd en tegen de fundering van de buitenmuren bevestigd.

Verwerkingstijd:

Drie tot vier woningen per dag, afhankelijk van de situatie en de bereikbaarheid van de kruipruimte.

Prijzen:

Volgens opgave van Isodekens®-systeemverwerkers.

Leveringsvoorwaarden:

Op aanvraag verkrijgbaar bij Isodekens®-systeemverwerkers.

Levering:

Door Isodekens®-systeemverwerkers.

Levertijd:

Volgens overeenkomst binnen 10 werkdagen in Nederland. Buiten Nederland volgens afgesproken overeenkomst.

Leveringsgebied:

Nederland, België en Duitsland.

Garanties:

Volgens garantiebepalingen van de Isodekens®-systeemverwerkers. Op het element zelf word 25 jaar garantie gegeven.

Technische service:

De Isodekens®-systeemverwerkers geven isolatieadviezen voor bestaande en nieuwe woningen.

Isolatiewaardes: 

Isodekens® hebben een isolatiewaarde van 4,5 bij Isodeken® ´Type D´ Deze isolatiewaarde is berekend door TNO volgens rapport 2015-R10155. Isodekens® zijn in verschillende diktes te verkrijgen. Teven zijn de Isodekens®  opgenomen in de databank gelijkwaardigheidsverklaringen.

Klik hier voor de gelijkwaardigheidsverklaring.

Isodekens® zijn uniek


Isodekens® zijn een soort plastic zakken waar isolatiemateriaal aan toegevoegd is. Beschouw het als een soort luchtbed gevuld met isolatiemateriaal. Aan ieder element zit een overlap van circa 30cm, door deze overlap kan het systeem overlappend worden aangebracht. Isodekens® worden tegen de buitenfunderingsmuren aangezet en overlappend op de bodem van de kruipruimte neergelegd.

Doordat het systeem overlappend wordt aangebracht, zal dit de volledige bodem afsluiten. Een groot voordeel hiervan is dat het vocht dat uit de bodem van de kruipruimte komt onder de Isodekens® zal blijven. Hierdoor zal de relatieve vochtigheid (Rv) in de woning dalen. Omdat verdamping van vocht energie (warmte) vereist zal indien de verdamping van vocht kleiner wordt ook minder warmte voor deze verdamping nodig zijn; dit levert eveneens een vermindering van het warmteverlies op.

Het komt er dus op neer dat een geïsoleerde vloer warmtetransport naar de ondergrond (begane grond vloer) vermindert. Het kost dus minder energie om uw woonkamer, keuken en/of hal warm te krijgen, zo kunt u dus met behulp van Isodekens® kruipruimte isolatie een hoop energiekosten besparen.

Ook zelf uw kruipruimte isoleren? Bestel Isodekens online.