Faq

FAQ

Veelgestelde vragen

Wanneer kunnen de Isodekens® worden toe gepast?

Isodekens® kunnen worden toegepast als de kruipruimte hoger is dan 45 cm en er een kruipluik aanwezig is van circa 40cm x 40cm. Isodekens® zijn zowel bij houten vloeren als betonnen vloeren een effectief isolatieproduct. In de praktijk blijkt de werking van de Isodekens®  bij een houten begane grondvloer sneller merkbaar te zijn dan bij een betonnen begane grondvloer. Dit komt doordat de thermische geleidbaarheid van hout is namelijk lager is dan die van beton. Het komt er dus op neer dat de warmtedoorgangscoëfficiënt van beton hoger is dan dat van hout.

Blijft de kruipruimte toegankelijk met Isodekens®?

Door uw kruipruimte te isoleren met Isodekens® blijft uw kruipruimte ten alle tijden begaan baar voor eventuele reparaties of het aanleggen van kabels. U kunt rustig over de Isodekens® heen kruipen en eventueel  indien het echt noodzakelijk is de Isodekens® verschuiven. Echter dienen de Isodekens® ten alle tijden op de zelfde plek weer te worden terug gelegd.

Wat is de levensduur van Isodekens®?

De Isodekens®  hebben een eeuwige levensduur en door de unieke samenstelling van binnen en buiten element blijven de Isodekens®  bij normale omstandigheden ten alle tijden zijn isolatiewaarde behouden. De Isodekens®  zijn ongevoelig voor schimmels, vocht en behoudt z’n structuur.

Wat is de werking van de Isodekens®?

Isodekens® worden tegen de buitenfunderingsmuren bevestigd en overlappend op de bodem van de kruipruimte neergelegd. Doordat het systeem overlappend wordt aangebracht, zal dit de volledige bodem afsluiten. Een groot voordeel hiervan is dat het vocht dat uit de bodem van de kruipruimte komt onder de Isodekens® zal blijven. Hierdoor zal de relatieve vochtigheid (Rv) in de woning dalen. Omdat verdamping van vocht energie (warmte) vereist zal indien de verdamping van vocht kleiner wordt ook minder warmte voor deze verdamping nodig zijn; dit levert eveneens een vermindering van het warmteverlies op.

Het komt er dus op neer dat een geïsoleerde vloer warmtetransport naar de ondergrond (begane grondvloer) vermindert. Het kost dus minder energie om uw woonkamer, keuken en/of hal warm te krijgen, zo kunt u dus met behulp van Isodekens® kruipruimte isolatie een hoop energiekosten besparen.

Hoeveel kan ik jaarlijks besparen met Isodekens®?

Hoeveel u kunt besparen op uw energierekening is geheel afhankelijk van uw eigen levenbehoeftes. Verder heeft weer een grote invloed op de kosten besparing. Een lange, koude winter heeft vanzelfsprekend een negatieve invloed op uw energieverbruik. Gemiddeld kunt u bij het toepassen van Isodekens® rekenen op een besparing van 8 kubieke meter gas per geïsoleerde vierkante meter per jaar.

In welk land worden de Isodekens® geproduceerd?

Isodekens® worden volledig in Nederland geproduceerd. De verschillende elementen worden bij ons op de werkplaats afgeleverd. Vervolgens worden de elementen door speciaal ontwikkelde machines door ons afgewerkt tot Isodekens®

Moeten er (extra) ventilatieroosters worden aangebracht bij het toepassen van de Isodekens®?

Bij het toepassen van de Isodekens® zal het klimaat van de luchtlaag tussen het materiaal en de onderzijde van de vloer droger worden, waardoor extra ventilatie alleen maar een negatieve invloed heeft op de werking.

Bij vloerisolatie waarbij er materiaal tegen de onderzijde van de vloer wordt aangebracht zal de kierdichtheid van de vloer verbeteren waardoor evenwel het klimaat in de kruipruimte natter kan worden. In dergelijke situaties is het vaak wel wenselijk de ventilatie te verbeteren.

Waar worden de Isodekens® van gemaakt?

De Isodekens® bestaan uit een kunststof binnenzak op basis van polyethyleen gevuld met hoogwaardig isolatiemateriaal speciaal ontwikkeld voor Isodekens® en een kunststof buitenzak op basis van polyethyleen met daar aan één lengte en één breedte een overlap van circa 30cm.

Wat is het verschil tussen Isodekens® en andere isolatiematerialen?

Het grote verschil met andere kruipruimte isolatiematerialen is de unieke samenstelling van de Isodekens®.Door die unieke samenstelling behalen de Isodekens® één van de hoogste isolatiewaardes voor het isoleren van kruipruimtes. Voor het aanbrengen van de Isodekens® zijngeen speciale machines verreist in tegenstelling tot andere kruipruimte isolatie producten. De Isodekens® zijn vrij simpel te bevestigen op de bodem van de vloer en rechtop tegen de buiten funderingsmuren.

Werken de Isodekens® ook bij een geventileerde kruipruimte?

Bij het bepalen van de isolatiewaarde van de Isodekens® is er rekening gehouden met een geventileerde luchtlaag tussen het isolatiemateriaal en de onderzijde van de vloer. In de praktijk komt het zelden voor dat de aanwezige ventilatie gelijk of groter is dan de waarde die is meegenomen in de berekening.

Hoe worden de isolatiewaarden bepaald van de Isodekens® ?

TNO heeft de isolatiewaardes van de Isodekens®  berekend met de rekenmethode van de landelijk vastgelegde norm NPR 2068. De isolatiewaardes uit de rapportages van TNO zijn op hun beurt weer gecontroleerd door de ISSO. De Isodekens® zijn hierdoor opgenomen in de ISSO databank met een gecontroleerde kwaliteitsverklaring. Hiermee voldoen de Isodekens® officieel aan alle eisen om te mogen worden meegenomen in de berekening van de isolatiewaarde(n), voor bijvoorbeeld een geldig energie label voor uw woning.

Meest genoemde redenen om voor Isodekens te kiezen

 1. Hoge isolatiewaardes
 2. Lage investeringskosten
 3. Snelle terugverdientijd
 4. Makkelijk aan te brengen
 5. Leidingwerk is direct mee geïsoleerd.
 1. Besparing op de energiekosten
 2. Voldoet aan bouwbesluit
 3. Beter leefcomfort en een gezondere leefomgeving.
 1. Milieuvriendelijk
 2. 10 jaar garantie
 3. 100% recyclebaar

Toch nog een vraag? Wij horen het graag.